El navegador Internet Explorer podria ser víctima de l’acció dels ciberdelinqüents a causa d’una fallada de seguretat. Microsoft, propietària de el navegador, recomana prendre mesures per evitar ser víctima d’un ciberatac.

Aquesta fuga de seguretat afecta el component JScript, el qual s’encarrega d’executar diverses instruccions que donen funcionalitats a la pàgina web. En cas que un ciberdelinqüent aconseguís utilitzar en el seu benefici aquesta fallada de seguretat podria robar informació confidencial, espiar les comunicacions o executar programari maliciós.

En aquests moments aquesta vulnerabilitat no té solució, s’està a l’espera de la publicació d’una actualització que corregeixi aquests errors. De moment Microsoft recomana seguir les següents mesures:

  • Fins que no es publiqui l’actualització de seguretat es recomana utilitzar navegadors alternatius, per exemple Google Chrome o Mozilla Firefox
  • L’aplicació d’uns comandaments aconseguits per mitjà d’una consola amb permisos d’administrats que eliminin el risc. Aquesta solució només és recomanable per a usuaris amb certs coneixements tècnics. La guia de seguretat per utilitzar aquest mètode es pot trobar en aquest enllaç.

Les versions afectades són:

  • Internet Explorer 9 per Windows Server 2008
  • Internet Explorer 10 per Windows Server 2012
  • Internet Explorer 11 per Windows 7, 8.1, RT 8.1, 10
  • Internet Explorer 11 per Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016, 2019

Si necessites més informació d’aquest problema no dubtis en contactar amb Escuda, omplint aquest formulari de contacte o trucant al 931 931 848.

Font: Oficina de Seguridad del Internauta