Els ciberatacs no s’aturen i afecten, fins i tot, institucions amb un tipus de dades tant sensibles com un hospital, des de divendres passat el sistema informàtic de l’Hospital de Torrejón de Ardoz, a la Comunitat de Madrid, funciona a mig gas a causa d’un virus informàtic. L’atac informàtic es va començar a fer evident el divendres passat quan es van detectar correus electrònics infectats. Un cop detectat s’ha aïllat el virus perquè no entri en els sistemes informàtics d’altres centres sanitaris.

Segons el País, a causa d’aquest atac informàtic les pantalles dels ordinadors i de les sales d’espera no estan en funcionament, els treballadors utilitzen paper i bolígraf i les polseres dels pacients estan escrites a mà, malgrat la situació els serveis i l’assistència als pacients funcionen amb normalitat.

La normalitat en el servei és un aspecte que també confirma el mateix hospital en un comunicat. El centre sanitari ha declarat que aquest tipus de virus és semblant al que han patit altres institucions públiques i privades, de totes maneres cal esperar el resultat definitiu de les investigacions.  D’altra banda l’hospital també ha declarat que tot apunta que les seves dades no han estat robades, això, de moment, descartaria que el tipus d’atac hagi estat de ransomware, segrestant la informació a canvi d’un rescat.

Segons la conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, a hores d’ara s’ha restablert el 60% del sistema informàtic i s’està treballant per restablir en les properes hores la resta de la infraestructura.

Aquesta notícia fa evident que la ciberseguretat és un aspecte cada vegada més important, casos com el de l’Hospital de Torrejón o el de la cadena SER, el novembre passat, revelen que tot tipus d’institucions i empreses estan exposades a un atac i que, per tant, cal reforçar al màxim la seguretat. Si necessites assessorament per blindar la seguretat informàtica de la teva organització no dubtis en contactar amb nosaltres omplint aquest formulari de contacte o trucant al 931 931 848.