Les aplicacions que utilitzem diàriament són susceptibles de patir vulnerabilitats de seguretat, recentment la víctima ha estat una de les aplicacions més conegudes i utilitzades: Whatsapp. La implantació d’aquesta aplicació és molt àmplia ja que és molt utilitzada tant en entorns personals com professionals. Els responsables de l’organització han publicat ràpidament una actualització per poder superar aquest error de seguretat.

Aquesta errada de seguretat ha estat confirmada recentment per Facebook, organització propietària de l’aplicació, segons la companyia nord-americana aquesta fuga de seguretat permetria als atacants fer accions perjudicials en que es podria denegar el servei o executar codi maliciós de manera remota.

El procediment amb que s’entraria de manera fraudulenta a Whatsapp seria a través d’un video MP4, aquest arxiu manipulat s’enviaria a la víctima amb la finalitat de que el vegi, amb aquesta acció el ciberatacant prendria el control del mòbil i podria accedir a la informació personal de la víctima.

Per solucionar aquesta vulnerabilitat, Whatsapp recomana baixar-se immediatament l’actualització que ha posat a disposició dels usuaris per solucionar aquest tema, es pot trobar a través dels canals habituals d’actualitzacions.

Aquest error afecta els dispositius següents:

  • Android amb versió anterior a 2.19.274;
  • iOS amb versió anterior a 2.19.100;
  • Enterprise Client, versió anterior a 2.25.3;
  • Windows Phone, versió 2.18.368 i anteriors;
  • WhastApp Business per Android, versió anterior a 2.19.104;
  • WhatsApp Business per iOS, versió anterior a 2.19.100.

Davant de qualsevol atac, la prevenció és el millor aliat, a Escuda podem ajudar a la teva organització amb el nostre servei de ciberseguretat, simulacions d’atac i xerrades de prevenció, si necessites més informació pots contactar amb nosaltres a través d’aquest formulari o trucant al 931 931848.

Font: Oficina de Seguretat de l’Internauta