Aquest octubre les exigències de seguretat dels llocs web es reforcen amb motiu del llançament de la versió 70 del navegador Chrome. Al departament de seguretat d’Escuda estem a la teva disposició per aconseguir que la teva plana web segueixi totes les mesures de seguretat i no rebi cap penalització.

Ja fa temps que s’estan incrementant les mesures perquè els llocs webs guanyin en seguretat, un dels elements bàsics per fer-ho són les mesures recollides en el certificat SSL, podem reconèixer les planes webs que ho tenen quan aquestes comencen la seva adreça amb https. Les webs https encripten la informació que circula entre un lloc web o aplicació i el teu dispositiu, aquesta mesura permet assegurar que les dades que arriben són integres i no han estat modificades per elements externs.

El navegador Chrome va implementar el juliol passat la versió 69, des d’aleshores en totes les webs que no són https i que, per tant, no tenen el certificat SSL hi apareix una missatge d’advertència informant que aquella web no és segura.

El proper 16 d’octubre s’activarà la versió 70 de Chrome, amb aquest fet el navegador reforça encara més l’exigència de seguretat i la penalització cap aquelles webs que no tenen el certificat SSL. Moltes webs importants encara no tenen el certificat adequat que els permeti estar al dia amb les exigències de seguretat. Segons l’investigador de seguretat Scott Helme, només dins del rànquing Alexa, document que recull el milió de webs més visitades, hi ha 1139 llocs que no segueixen les mesures de seguretat adequada.

Symantec és una de les principals certificadores del SSL, aquesta organització inclou altres certificadores com Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust and RapidSSL. Els certificats expedits per Symantec o altres firmes relacionades abans del juny de 2016 poden no tenir validesa ja que, posteriorment, s’ha conegut que aquesta organització va concedir certificats erronis a llocs web que, en realitat, no complien totes les normes de seguretat exigides a les webs https. Per aquesta raó moltes pàgines web ara han de renovar el seu certificat SSL i encara no estan a punt per superar les exigències de la versió 70 del navegador Chrome.

El compliment dels requisits de seguretat als entorns web és molt important, no només per garantir la protecció de tots els usuaris que visiten una plana web sinó, també, per evitar la mala imatge que generen els missatges d’advertència de Chrome quan troba un lloc web que no compleix amb les mesures exigides. Si necessites més informació a Escuda et podem ajudar, pots enviar un correu a escuda@escuda.cat o trucar al 931 931 848.