Mantenir la teva seguretat és un dels objectius d’Escuda, per això et volem advertir que actualitzar Windows 10 pot portar conseqüències poc desitjades, el canvi podria deshabilitar el compte d’administrador. Cal assegurar-se, abans d’instal·lar l’actualització, que es disposa d’un altre compte amb drets d’administrador.

Aquest error es produeix quan es fa l’actualització de la versió 1803 a la versió 1809, a més a més cal concretar que passa quan existeixen, al mateix temps, un compte d’administrador i un altre compte d’usuari amb drets d’administrador.

Per tant és aconsellable assegurar-se que es pot entrar a un altre compte amb drets abans de començar a instal·lar l’actualització, en cas de no fer-ho així es podria perdre totalment l’accés als drets d’administració. Un cop feta l’actualització, si s’han perdut el drets, aquests podrien ser reactivats. Normalment el compte d’administrador es deshabilita igualment, només es manté actiu si durant el procés de configuració no es crea un nou compte d’administrador o si s’activa després de fer una configuració manual.

Microsoft està treballant en una nova versió que eviti aquest error. Tot i així, en general, es recomana no utilitzar el compte d’administrador ja que el seu ús està pensat només per si el compte d’usuari està compromès. Si necessites més informació a Escuda et podem assessorar en aquesta i altres qüestions tecnològiques, pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic escuda@escuda.cat o del telèfon 931 931 848.