El confinament a que s’ha sotmès la nostra societat ha començat a donar pas a les primeres fases de desconfinamentEn les properes setmanes s’anirà reprenent gradualment l’activitat amb una nova etapa de convivència amb el coronavirus, en que es mantindran unes fortes mesures de seguretat destinades a evitar un nou pic de contagis. La tecnologia s’està posant al servei d’aquest moment amb solucions destinades a prevenir els contagis en els entorns comuns, siguin de tipus laboral o de concurrència pública

Una d’aquestes solucions són els esterilitzadors, un aparell que aconsegueix eliminar en 5 minuts un 99% de les bactèries dels objectes. Aquesta funció la fa gràcies a l’ús de llum UV, la mida d’aquests esterilitzadors permet utilitzar-los per accessoris quotidians com els telèfons mòbils, cables i auriculars però també per accessoris de protecció sanitària com mascaretes  o guants. Recordem que aquests objectes interaccionen amb la boca i les mans, unes parts del cos que poden ser un important focus de contagi, per tant l’ús d’un esterilitzador ens ajudarà a millorar la prevenció.

La temperatura corporal és un dels senyals que ens pot avisar que una persona pateix el coronavirus, en aquest sentit les marques tecnològiques ja han posat a disposició del mercat terminals que permeten detectar la febre i, al mateix temps, fer un control d’accés. Aquests terminals treballen amb una tecnologia biomètrica que permet el reconeixement facial i de la mà sense tenir cap contacte amb el dispositiu, a més a més poden identificar igualment la persona encara que porti mascareta i denegar l’accés en cas de no portar mascareta, tenir una temperatura corporal alta o no estar dins del grup de persones autoritzades a entrar. Dins d’aquest camp també s’hi poden trobar un altre tipus de terminals de detecció sense control d’accés més adreçats al comerç, la restauració o l’educació, aquests dispositius detecten automàticament la temperatura situant-se només a 0,40 metres i disposen d’un comptador de pas per poder calcular el nombre de persones que entren a l’espai on està situat.

detector temperatura coronavirus covid19

Un tema important, associat a l’ús d’aquests detectors de temperatura, es tenir en compte que aquests tipus de dispositius estan subjectes a un seguiment de totes les normatives referents a la protecció de dades i que el seu ús no pot posar en dubte els drets dels ciutadansLa temperatura corporal és una dada mèdica, aquest tipus de dades de salut són molt sensibles, de manera que cal tenir presents diversos factors, un dels més importants es com s’informa de l’ús de les dades a les persones que utilitzen aquest dispositius, especialment si la informació recollida s’enregistra o es conserva. Un altre factor important es que la persona pugui mantenir la intimitat del resultat sobretot en cas de no poder accedir a un espai per tenir una temperatura corporal massa alta.

Per tant, quan es decideix utilitzar aquest sistema cal comprovar que l’empresa subministradora tingui previst com gestionar el tractament de dades i, en el cas del comprador, cal preveure que la ubicació i la manera de gestionar-lo compleix amb els drets de les persones i, sobretot, amb normatives ja esmentades que, en aquest camp en Espanya, són el  RGPD i la LOPDGDD.

La utilització d’aquestes solucions serà una garantia per poder tirar endavant amb més garanties de seguretat les diferents fases de desconfinament i facilitar la represa de l’activitat social i econòmica. Per sort, hi ha empreses que ens poden aportar els seus coneixements i assistència en la selecció de les eines que millor s’adapten a les nostres necessitats, al mateix temps que vetllen pel respecte de la normativa relativa a la protecció de dades.

Si necessites més informació sobre aquests dispositius i el compliment de les polítiques de protecció de dades en aquest camp no dubtis en contactar amb #Escuda a través del 931 931 848 o omplint aquest formulari.

Més informació:

La detecció precoç facilita un retorn a la normalitat en els nostres Workspaces

El Gobierno aprueba un plan de desescalada que se prolongará hasta finales de junio

Comunicado de la AEPD en relación con la toma de temperatura por parte de comercios, centros de trabajo y otros establecimientos

#covid19 #coronavirus #esterilitzador #controltemperatura #protecciodedades #rgpd #confinament #desconfinament #camarastermicas #escuda